Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Ananas in Blue

28.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
Bowle je jedním ze základních pojmů terminologie barmanů. Jedná se o nápoj, který je kombinací ovoce, šťáv a alkoholu. Využívá se hlavně v případech, kdy nápojem chcete oblažit větší množství lidí, neboť na ni většinou spotřebujete hned několik lahví vína nebo sektu.


Modrý ananas


Ingredience :
  • 1 čerstvý ananas nebo ananas v konzervě (nakrájený na kostičky)
  • 6 cl Curacaa blue
  • 2 láhve bílého vína
  • 1 láhev sektu (šampaňského)

Pokud máme čerstvý ananas, tak jej nakrájíme na kostičky. Máme–li konzervovaný, tak jen slijeme nálev a  samotný ananas naskládáme na dno nádoby na bowli. Nyní jej zalijeme Curacaem a lahví bílého vína. Teď obsah zakryjeme a nádobu umístíme na chladné místo. Klidně i do lednice, kde vše necháme tři až čtyři hodiny. Následně nalijeme zbylé víno a šampaňské. Pro docílení výraznější chuti se využívá pouze jedno víno.


A na závěr pár rad a triků...
  • Do bowle nikdy, ani v žhavých letních dnech, nepřidávejte led, ztratila by pak svou zajímavou chuť a zvodnatěla by.
  • K přípravě používejte lehká perlivá vína, sekt přidávejte vždy až těsně před servírováním a se směsí už nemíchejte. Jinak by se mohlo stát, že by bublinky ovlivnily přespříliš chuť.
  • Pokud chcete zamezit přílišnému alkoholovému opojení, použijte místo sektu minerální vodu.