Ananas in Blue
28.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
Bowle je jedním ze základních pojmů terminologie barmanů. Jedná se o nápoj, který je kombinací ovoce, šťáv a alkoholu. Využívá se hlavně v případech, kdy nápojem chcete oblažit větší množství lidí, neboť na ni většinou spotřebujete hned několik lahví vína nebo sektu.
Ingredience :
Pokud máme čerstvý ananas, tak jej nakrájíme na kostičky. Máme–li konzervovaný, tak jen slijeme nálev a samotný ananas naskládáme na dno nádoby na bowli. Nyní jej zalijeme Curacaem a lahví bílého vína. Teď obsah zakryjeme a nádobu umístíme na chladné místo. Klidně i do lednice, kde vše necháme tři až čtyři hodiny. Následně nalijeme zbylé víno a šampaňské. Pro docílení výraznější chuti se využívá pouze jedno víno.
A na závěr pár rad a triků...
Modrý ananas
Ingredience :
- 1 čerstvý ananas nebo ananas v konzervě (nakrájený na kostičky)
- 6 cl Curacaa blue
- 2 láhve bílého vína
- 1 láhev sektu (šampaňského)
Pokud máme čerstvý ananas, tak jej nakrájíme na kostičky. Máme–li konzervovaný, tak jen slijeme nálev a samotný ananas naskládáme na dno nádoby na bowli. Nyní jej zalijeme Curacaem a lahví bílého vína. Teď obsah zakryjeme a nádobu umístíme na chladné místo. Klidně i do lednice, kde vše necháme tři až čtyři hodiny. Následně nalijeme zbylé víno a šampaňské. Pro docílení výraznější chuti se využívá pouze jedno víno.
A na závěr pár rad a triků...
- Do bowle nikdy, ani v žhavých letních dnech, nepřidávejte led, ztratila by pak svou zajímavou chuť a zvodnatěla by.
- K přípravě používejte lehká perlivá vína, sekt přidávejte vždy až těsně před servírováním a se směsí už nemíchejte. Jinak by se mohlo stát, že by bublinky ovlivnily přespříliš chuť.
- Pokud chcete zamezit přílišnému alkoholovému opojení, použijte místo sektu minerální vodu.