Bramborová omeleta s roketou
8.6.2006, Kateřina Samuelová, článek
Vyzkoušejte příjemné zpestření omelety pomocí rokety – exotické byliny pěstované ve Francii s lehce nakyslými a příjemně ostrými lístky.
Ingredience:
- 100 g rokety
- 500 g brambor
- 5 vajec
- parmazán
- 1 cibuli
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
Uvařené brambory, oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky. Nadrobno pokrájenou cibulku vložíme spolu s bramborami do pánve s rozpáleným olejem. Vejce rozšleháme společně se solí a pepřem a přilijeme je na pánev. Na mírném ohni propečeme naši omeletu z obou stran. Pokrm servírujeme společně s roketou a nakrájeným parmazánem.
TIP: Nemáme–li roketu, lze ji nahradit pažitkou.
Bon apetit!
Foto: Dreamstime