Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Bramborová omeleta s roketou

8.6.2006, Kateřina Samuelová, článek
Vyzkoušejte příjemné zpestření omelety pomocí rokety – exotické byliny pěstované ve Francii s lehce nakyslými a příjemně ostrými lístky.

Ingredience:


  • 100 g rokety
  • 500 g brambor
  • 5 vajec
  • parmazán
  • 1 cibuli
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř

Uvařené brambory, oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky. Nadrobno pokrájenou cibulku vložíme spolu s bramborami do pánve s rozpáleným olejem. Vejce rozšleháme společně se solí a pepřem a přilijeme je na pánev. Na mírném ohni propečeme naši omeletu z obou stran. Pokrm servírujeme společně s roketou a nakrájeným parmazánem.

TIP: Nemáme–li roketu, lze ji nahradit pažitkou.

Bon apetit!

Foto: Dreamstime