Lékořice
Jistě znáte lékořicové pendreky, které se prodávají na poutích. Ale víte, že se používá i při léčbě revmatismu?
27.4.2006, Kateřina Samuelová
Česnek
Česnek určitě často využíváte jako koření a mnoho obdivovatelů draculovských příběhů jej také dobře zná. Ale jistě vás bude také zajímat, odkud vlastně pochází a jaké má blahodárné účinky.
25.4.2006, Kateřina Samuelová
Kopr
Kopr jistě znáte jako koření. Možná nesnášíte koprovou omáčku. Ale víte, jak toto koření používali například Egypťané a gladiátoři?
24.4.2006, Kateřina Samuelová
Dobromysl alias oregáno
Dobromysl je většině lidí důvěrně známá rostlinka, neboť se vyskytuje na drtivé většině pizz. To ovšem není jediný způsob jejího využití.
20.4.2006, Kateřina Samuelová
Bazalka
Je rostlinka krásná a aromatická. Jako koření dominuje v jihoevropských kuchyních a zejména rajčatovým a těstovinovým jídlům propůjčuje jedinečnou chuť. Pro své výjimečné aroma je využíváno ve Francii v oblasti parfumerie.
18.4.2006, Kateřina Samuelová
Řeřicha vám dodá vitamíny!
Po zimě, kdy má tělo nedostatek vitamínů a látek z opravdu čerstvé zeleniny (nemyslíme rajčata trhaná za syrova a zrající pod fólií), je konzumace řeřichy ideálním způsobem, jak si zlepšit imunitní systém a dodat tělu, co přes zimu postrádalo. Řeřicha může sloužit i jako hezká jarní dekorace!
4.4.2006, Kateřina Samuelová