Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Cuketové řízečky

18.8.2006, Simona Polcarová, článek
Chcete si na chvíli odpočinout od kuřecích řízků? Vyzkoušejte zdravější variantu s pikantní cuketou.

Ingredience:


  • cuketa
  • mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • olej
  • sůl

Cuketu nakrájíme na ne příliš tenké plátky, aby se na pánvi neroztavily a obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance - podobně jako klasické řízky. Ještě před obalováním plátky cukety dostatečně prosolíme. Smažíme nejlépe na olivovém oleji. Vajíčko můžeme zjemnit mlékem nebo mu dodat říz troškou piva.


Foto: Heath Doman

TIP: Má-li mít smažená cuketa ostřejší chuť, utřeme čerstvý česnek se solí a pepřem, smícháme s kapkou oleje a plátky cuket touto marinádou před obalováním potřeme. Účinek ještě zvýšíme, když potřenou cuketu necháme chvíli uležet.

Pokud se bojíte, že by byl pokrm příliš mastný, proložte na talíři čerstvě usmaženou cuketu ubrousky.

Bon apetit!