Cuketové řízečky
18.8.2006, Simona Polcarová, článek
Chcete si na chvíli odpočinout od kuřecích řízků? Vyzkoušejte zdravější variantu s pikantní cuketou.
Ingredience:
- cuketa
- mouka
- strouhanka
- 2 vejce
- olej
- sůl
Cuketu nakrájíme na ne příliš tenké plátky, aby se na pánvi neroztavily a obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance - podobně jako klasické řízky. Ještě před obalováním plátky cukety dostatečně prosolíme. Smažíme nejlépe na olivovém oleji. Vajíčko můžeme zjemnit mlékem nebo mu dodat říz troškou piva.
Foto: Heath Doman
TIP: Má-li mít smažená cuketa ostřejší chuť, utřeme čerstvý česnek se solí a pepřem, smícháme s kapkou oleje a plátky cuket touto marinádou před obalováním potřeme. Účinek ještě zvýšíme, když potřenou cuketu necháme chvíli uležet.
Pokud se bojíte, že by byl pokrm příliš mastný, proložte na talíři čerstvě usmaženou cuketu ubrousky.
Bon apetit!