Ementálské chuťovky
4.5.2006, Kateřina Samuelová, článek
Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.
Ingredience:
- 125 g hladké mouky
- 50 g ementálu
- 50 g rostlinného tuku
- 1 žloutek
- 1 lžíce smetany
- sůl
Ementál nastrouháme a smísíme ho společně s moukou, ¼ lžičkou soli, rostlinným tukem, žloutkem a smetanou. Vypracujeme těsto a vyválíme ho válečkem. Uložíme jej na noc do ledničky a druhý den z něj nakrájíme asi dva milimetry silné plátky. Vše naskládáme na vymazaný plech. Pečeme deset minut v předehřáté troubě na 180 - 200 stupňů. Až lupínky začnou mít zlatavé okraje, vytáhneme je a po vychladnutí můžeme servírovat.
Bon apetit! Příště se můžete těšit na Olivové jednohubky.