Brusnice borůvka
Borůvky nejsou jen výtečným ovocem, od kterého se můžeme pěkně zamazat, ale mohou nám také pomoci při cukrovce, průjmu či zánětu ústní dutiny. Pojďme se podívat, co všechno pro naše zdraví mohou udělat.
10.8.2006, Kateřina Samuelová
Rajčata v těstíčku
Dopřejte si chutný rajčatový předkrm, který vám bude závidět nejedna restaurace.
9.8.2006, Kateřina Samuelová
Koktejl Krvavý pomeranč
Připravte si jednoduchý, nealkoholický, osvěžující nápoj z citrusů!
9.8.2006, Kateřina Samuelová
Koktejl Havana
Kubu představuje nestoutaný a dravý tanec „otroků své země“. Nechte na sebe dýchnout vůni dálek koktejlu Havana.
27.7.2006, Zuzana Chromá
Koktejl Banana daiquiri
Podlehněte oslnivé variaci na daiquiri, které se stane vaším oblíbeným společníkem na letních party i ke zpříjemnění dne.
26.7.2006, Kateřina Samuelová
Koktejl Indián
Venku je tak hezky a vy musíte pracovat? Připravte si chuť dovolené v pohodlí domova. Koktejl Indián je to pravé.
24.7.2006, Zuzana Chromá
Benedykt
Objevte kouzlo u nás nepříliš známé rostlinky, která vám pomůže při revmatismu, žaludečních problémech či nespavosti.
24.7.2006, Kateřina Samuelová
Piňa Colada
Koktejly, míchané nápoje a léto patří k sobě. Piňa Colada si vás získá nasládlou chutí ananasu, kokosu a rumu...
20.7.2006, Kateřina Samuelová
Anýz
Anýz byl oblíbenou rostlinou Karla Velikého. Byl také součástí nejrůznějších „dryáků“ léčících otravy. V současné době našel své nezastupitelné uplatnění v likérnictví, potravinářství, a především v naší kuchyni.
20.7.2006, Kateřina Samuelová
Salát z krabích tyčinek
V parných letních dnech jistě oceníte recept na osvěžující lehkou večeři či pohoštění pro hosty.
20.7.2006, Zuzana Chromá
Salát z hlívy ústřičné
Nechte se zlákat osvěžující chutí hlívového salátu. Je vynikající jako předkrm i coby příloha k hlavnímu jídlu.
16.7.2006, Zuzana Chromá
Třezalka tečkovaná
Třezalka se používá v lidovém léčitelství již od nepaměti. Je považována dokonce za magickou. Její použití je rozmanité – působí jako desinfekce ran, pomoc při stresu, ale také jako lék při náměsíčnosti.
14.7.2006, Zuzana Chromá
Cukr: sladký jed pro náš mozek i srdce
Naštval vás někdo v práci? Máte špatný den? Také máte ve zvyku řešit deprese a špatnou náladu čokoládou či zmrzlinou? Nyní se dozvíte, co nás vlastně tak přitahuje ke sladkostem.
14.7.2006, Simona Grygárková
Těstovinový salát
V letním parnu jistě oceníte lehčí a chutné jídlo v podobě salátu z těstovin a sýra.
14.7.2006, Zuzana Chromá
Zmrzlina Florencie
Milujete zmrzlinu a nechcete zbytečně utrácet v předražených obchodech? Máme pro vás jednoduché řešení. Vyrobte si svou vlastní. Co říkáte na Florencii?
12.7.2006, Zuzana Chromá
Čokoládová zmrzlina
S létem je neodmyslitelně spjaté nevinné mlsání zmrzliny. Dnes již pro ni nemusíte chodit do obchodu. Připravte si ji v pohodlí domova, a budete ji mít vždy při ruce.
10.7.2006, Zuzana Chromá
Třešně - zdravá sladkost do dezertů
Právě dozrávají buclaťoučké sladké třešně, a proto vám přinášíme recept na vynikající třešňový dezert, který potěší nejen děti, ale i nečekanou návštěvu.
8.7.2006, Zuzana Chromá
Rybízová pochoutka
Vyhledáváte v létě raději kyselejší chutě? Přinášíme vám recept na vynikající zmraženou rybízovou pochoutku.
6.7.2006, Zuzana Chromá
Kopřiva dvoudomá
Kopřivu používali již staří Římané při šlehání kopřivami proti artritidě a revmatismu. Nyní je však vnímána spíše jako plevel v zahrádkách. Avšak její léčivé účinky jsou obdivuhodné a stojí za to je náležitě využít.
6.7.2006, Zuzana Chromá
Kuskusový dezert s ovocem
Honí vás mlsná? Připravte si bez výčitek zdravý a chutný dezert s kuskusem. Překoná vaše představy.
30.6.2006, Zuzana Chromá
Cuba Libre
Léto je konečně tady! Osvěžte se mírně alkoholickým koktejlem vonícím lákavou exotikou.
29.6.2006, Zuzana Chromá
Letní kuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové z obilovin. Díky skvělé chuti se těší velké oblibě i u nás. Připravte si i vy pro horké letní dny zeleninový salát s kuskusem.
22.6.2006, Zuzana Chromá
Heřmánek pravý
Jistě znáte modrou heřmánkovou mast, která pomáhá na všechny bolístky. Využijte i dalších heřmánkových účinků, třeba při čištění pleti nebo zesvětlování vlasů.
19.6.2006, Kateřina Samuelová
Chřest se šunkou v listovém těstě
Jako snadná a rychlá svačinka či pohoštění k jakékoli příležitosti vám poslouží šátečky z listového těsta a chřestem.
16.6.2006, Zuzana Chromá
Smažené bezové květy
Zpestřete si svůj jídelníček chutnou a přitom zdravou manou z černého bezu.
14.6.2006, Zuzana Chromá
Smetánka lékařská
S plevelnou pampeliškou se setkáváme v marném boji na našich zahrádkách. Zkuste tentokrát využít jejích léčivých účinků při zlobícím žlučníku či játrech.
13.6.2006, Kateřina Samuelová
Vojtěška setá - AL-FAL-FA
Aneb v překladu „otec všech potravin“, je unikátní množstvím stopových prvků. Doporučujeme zejména klíčená semínka, která i skvěle detoxikují tělo.
12.6.2006, Kateřina Samuelová