Med z bezu černého
Mlsáte rádi med? Pampeliškový jistě znáte, ale vyzkoušeli jste již bezový? Přinášíme vám recept přímo od našich babiček.
12.6.2006, Zuzana Chromá
Sirup z bezu černého
Nechte se omámit příjemnou bezovou vůní a připravte si snadno a rychle bezinkovou šťávu. Oceníte ji nejen v horkých letních dnech, ale i při zimním nachlazení.
9.6.2006, Zuzana Chromá
Bez černý v domácí lékárně
Tato tajuplná rostlinka má obrovské využití v kuchyni i domácím léčitelství. Máte problémy s revmatismem či nachlazením? Medicína z bezu je zde pro vás:-).
8.6.2006, Kateřina Samuelová
Bramborová omeleta s roketou
Vyzkoušejte příjemné zpestření omelety pomocí rokety – exotické byliny pěstované ve Francii s lehce nakyslými a příjemně ostrými lístky.
8.6.2006, Kateřina Samuelová
Zapékaný chřest s vejci
Chřestová sezóna přímo vyžaduje přípravu chřestových lahůdek. Vyzkoušejte chutný recept na zapékaný chřest se smetanou a vejci.
7.6.2006, Zuzana Chromá
Omáčka ze zeleného chřestu
Tentokrát vám přinášíme recept na chutnou chřestovou omáčku s makarony či rýží.
5.6.2006, Zuzana Chromá
Brokolicová polévka se chřestem
Oblíbili jste si recept na brokolicové krokety? Vyzkoušejte nyní bílou brokolicovou polévku s chřestem.
2.6.2006, Zuzana Chromá
Chřestová sezóna vrcholí!
Chcete zpestřit váš vztah? Nakrmte vašeho miláčka chřestovým afrodisiakem. Právě teď je ta vhodná doba, jelikož chřest právě dozrává. Ovšem vypěstovat dobrý chřest není jednoduché - výnos lze čekat až po třech letech úsilí. Naštěstí lze chřest pohodlně koupit a uvařit třeba podle našich receptů.
1.6.2006, Zuzana Chromá
Zapékaný chřest s parmazánem
Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.
1.6.2006, Zuzana Chromá
Meduňka lékařská
Meduňka vás omámí příjemnou citrónovou vůní a koupele vám pomohou zbavit se stresu. Meduňka vám pomůže i na problémy se špatným usínáním.
31.5.2006, Kateřina Samuelová
Nivový ovocný salát
Osvěžte se lehkým salátem se skvělou kombinací kompotovaného ovoce a sýra.
30.5.2006, Kateřina Samuelová
Pelyněk
Hořký jako pelyněk, neříká se nadarmo... Pelyněk léčí třeba nechutenství, ale setkáte se s ním i ve sklence absintu nebo vermutu...
29.5.2006, Kateřina Samuelová
Mojito
Nápoj, který s chutí popíjel Ernst Hemingway při pobytech na Staré Havaně. Mojito znáte z baru, proč si jej tedy nepřipravit i doma?
26.5.2006, Relaxuj -REL-
Máta peprná
Máta je všestranná rostlinka díky své charakteristické chuti a nezaměnitelná pro své výrazné aroma. Jistě si vybavíte nespočet žvýkaček a zubních past, které ji obsahují.
25.5.2006, Kateřina Samuelová
Syrečkové placičky
Máte rádi olomoucké tvarůžky? Nechte se zlákat a ochutnejte syrečkové placičky.
25.5.2006, Kateřina Samuelová
Zvedák imunity
Nikdy nevíte, kdy to přijde. Najednou se cítíte vyčerpaní a váš organismus hůře odolává nachlazení. Zkuste proti tomu zabojovat nápojem ze zeleného čaje, manga a jogurtu!
24.5.2006, Simona Polcarová
Mateřídouška
Mateřídouška není jen název dětského časopisu, ale hlavně voňavá rostlinka s četnými léčivými účinky.
22.5.2006, Kateřina Samuelová
Hrušky s lučinou
Vyzkoušejte vynikající kombinaci lehkého tvarohového sýru s hruškami.
19.5.2006, Kateřina Samuelová
Kuskus – chuť orientu
Obrovskou výhodou kuskusu je jeho rychlá a jednoduchá příprava - dobré jídlo připravíte za pět minut:-).
17.5.2006, Zuzana Kobíková
Novinky na vašem talíři
Máte někdy pocit, že se ve vašem jídelníčku opakují s železnou pravidelností těstoviny, rýže, brambory a knedlík? Je čas to změnit...
17.5.2006, Relaxuj -REL-
Domácí medicína z cibule
Objevili jste již nepřeberné léčivé účinky cibule? Trápí vás chřipka, kašel či vysoký tlak? Připravte si doma snadno a rychle léky z cibule.
11.5.2006, Zuzana Chromá
Jarní bylinkový salát
Zkuste do salátu přidat nasekané kopřivy, pampeliškové listy, pažitku a řeřichu. Tím si doplníme minerály a hlavně železo, na jaře tolik potřebné.
11.5.2006, Simona Grygárková
Cibule kuchyňská
Cibuli jistě znají především kuchařky, ale velice široké využití má také v oblasti medicíny. Máte vysoký krevní tlak? Jezte cibuli.
10.5.2006, Zuzana Chromá
Olivové jednohubky
Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
9.5.2006, Kateřina Samuelová
Čaj z květů šeříku
Právě teď je ten nejvhodnější čas pro degustaci šeříkového čaje.
7.5.2006, Simona Grygárková
Levandule
Jistě si vybavíte slavnou píseň Petra Hapky a Hany Hegerové. Na levanduli však uchvacuje nejen její název, ale také široké využití.
5.5.2006, Kateřina Samuelová
Ementálské chuťovky
Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.
4.5.2006, Kateřina Samuelová