Kerblík
Kerblík byl doporučován už Magdalenou Dobromilou Rettigovou, bohužel je dnes poněkud přehlížen. Objevte znovu jeho kouzlo!
3.5.2006, Kateřina Samuelová
Koriandr
Dnes vám přinášíme další zajímavou bylinku. Koriandr se vám bude hodit nejen v kuchyni, ale také při žaludečních problémech.
2.5.2006, Kateřina Samuelová
Ananas in Blue
Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
28.4.2006, Kateřina Samuelová
Nastartujte den snídaní, která vám dodá energii
Pokud ráno vstáváte na poslední chvíli a vyběhnete z domu pouze s houskou v ruce, škodíte svému zdraví. Vydatná snídaně vám totiž dodá energii na celý den a navíc pomůže zlepšit vaši psychickou kondici. Ne nadarmo se říká, že snídani máš sníst sám a o oběd se rozdělit s přítelem... :-)
27.4.2006, Simona Polcarová
Lékořice
Jistě znáte lékořicové pendreky, které se prodávají na poutích. Ale víte, že se používá i při léčbě revmatismu?
27.4.2006, Kateřina Samuelová
Jarní špenát zapečený s tofu
Recept pro milovníky zapékaných jídel - zapečená směs ze špenátu, tofu a ovesných vloček:-).
26.4.2006, Relaxuj -REL-
Česnek
Česnek určitě často využíváte jako koření a mnoho obdivovatelů draculovských příběhů jej také dobře zná. Ale jistě vás bude také zajímat, odkud vlastně pochází a jaké má blahodárné účinky.
25.4.2006, Kateřina Samuelová
Kopr
Kopr jistě znáte jako koření. Možná nesnášíte koprovou omáčku. Ale víte, jak toto koření používali například Egypťané a gladiátoři?
24.4.2006, Kateřina Samuelová
Dobromysl alias oregáno
Dobromysl je většině lidí důvěrně známá rostlinka, neboť se vyskytuje na drtivé většině pizz. To ovšem není jediný způsob jejího využití.
20.4.2006, Kateřina Samuelová
Ratatouille
Ratatouille je vynikající zeleninový pokrm pocházející z Francie. Francouzi jsou proslaveni především díky skvělým parfémům a módním trendům, ale ani jejich kuchyně nezůstává pozadu.
19.4.2006, Kateřina Samuelová
Bazalka
Je rostlinka krásná a aromatická. Jako koření dominuje v jihoevropských kuchyních a zejména rajčatovým a těstovinovým jídlům propůjčuje jedinečnou chuť. Pro své výjimečné aroma je využíváno ve Francii v oblasti parfumerie.
18.4.2006, Kateřina Samuelová
Balkánský sýr se špenátem
Také dnes pro vás máme připraven vynikající recept z balkánského sýra, tentokrát se zdravým špenátem!
13.4.2006, Kateřina Samuelová
Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček
Celozrnné obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Zkuste jimi nahradit pečivo, zvláště to z bílé mouky, která je ochuzená o veškeré minerály, vitamíny a vlákninu, kterou zrno obsahuje!
11.4.2006, Zuzana Kobíková
Recept na jarní PICKLES
Připravte si zdravý zeleninový pokrm, který je jako stvořený pro jarní období. Příjemně kyselá zeleninová směs podle klasického čínského receptu...
10.4.2006, Doris Danielová
Studená polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...
7.4.2006, Kateřina Samuelová
Jarní posilující polévka
Recept na "vylepšenou česnečku" - vylepšenou o krupky, brambory a mladé bylinky. Polévka, která vám dodá sílu pro boj s jarní únavou.
7.4.2006, Zuzana Kobíková
Dubnový salát a pomazánka z řeřichy
Recepty na dobrý jarní salát z brambor, ředkviček a vajec, a také na jednoduchou pomazánku, jejichž společným jmenovatelem je ŘEŘICHA!
6.4.2006, Kateřina Samuelová
Velikonoční nádivka
Klasický recept na jídlo, jenž je tradiční součástí velikonočního hodování. Místo v něm mají i čerstvé jarní bylinky...
6.4.2006, Zuzana Kobíková
Řeřicha vám dodá vitamíny!
Po zimě, kdy má tělo nedostatek vitamínů a látek z opravdu čerstvé zeleniny (nemyslíme rajčata trhaná za syrova a zrající pod fólií), je konzumace řeřichy ideálním způsobem, jak si zlepšit imunitní systém a dodat tělu, co přes zimu postrádalo. Řeřicha může sloužit i jako hezká jarní dekorace!
4.4.2006, Kateřina Samuelová
Žampiónová bageta
Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!
3.4.2006, Kateřina Samuelová
Jak podpořit zdraví pitím čajů v zimě
Čaj je jedním z nejoblíbenějších nápojů světa. Existují sta a sta druhů čajů a každý má svá pro a proti. Zkusíme si říci, které čaje jsou vhodné či méně vhodné pro pití v zimě a přechodném období před nástupem jara.
27.2.2006, Doris Danielová
Svařáková kuchařka
Se svařákem to není jako se svíčkovou, která musí vždycky chutnat stejně, jako od maminky. Tento nápoj nabízí prostor pro vaše kulinářsko-alkoholové fantazie, a je jen na vás, jak budete odvážní...
18.1.2006, Zuzana Kobíková
Svařené víno podle receptu, který možná neznáte
Chladné až mrazivém počasí má jednu výhodu - člověk hledá čím by se zahřál - a tato myšlenka vede přímo ke svařenému vínu. Seznamte se s postupem, díky němuž bude váš svařák lepší než všechny ostatní.
5.1.2006, Zuzana Kobíková