Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak
Rubrika:

Gurmán

Vše v rubrice | Jen články a recenze

Kerblík

Kerblík byl doporučován už Magdalenou Dobromilou Rettigovou, bohužel je dnes poněkud přehlížen. Objevte znovu jeho kouzlo!
3.5.2006, Kateřina Samuelová

Koriandr

Dnes vám přinášíme další zajímavou bylinku. Koriandr se vám bude hodit nejen v kuchyni, ale také při žaludečních problémech.
2.5.2006, Kateřina Samuelová

Ananas in Blue

Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
28.4.2006, Kateřina Samuelová
Nastartujte den snídaní, která vám dodá energii

Nastartujte den snídaní, která vám dodá energii

Pokud ráno vstáváte na poslední chvíli a vyběhnete z domu pouze s houskou v ruce, škodíte svému zdraví. Vydatná snídaně vám totiž dodá energii na celý den a navíc pomůže zlepšit vaši psychickou kondici. Ne nadarmo se říká, že snídani máš sníst sám a o oběd se rozdělit s přítelem... :-)
27.4.2006, Simona Polcarová

Lékořice

Jistě znáte lékořicové pendreky, které se prodávají na poutích. Ale víte, že se používá i při léčbě revmatismu?
27.4.2006, Kateřina Samuelová

Jarní špenát zapečený s tofu

Recept pro milovníky zapékaných jídel - zapečená směs ze špenátu, tofu a ovesných vloček:-).
26.4.2006, Relaxuj -REL-

Česnek

Česnek určitě často využíváte jako koření a mnoho obdivovatelů draculovských příběhů jej také dobře zná. Ale jistě vás bude také zajímat, odkud vlastně pochází a jaké má blahodárné účinky.
25.4.2006, Kateřina Samuelová

Kopr

Kopr jistě znáte jako koření. Možná nesnášíte koprovou omáčku. Ale víte, jak toto koření používali například Egypťané a gladiátoři?
24.4.2006, Kateřina Samuelová

Dobromysl alias oregáno

Dobromysl je většině lidí důvěrně známá rostlinka, neboť se vyskytuje na drtivé většině pizz. To ovšem není jediný způsob jejího využití.
20.4.2006, Kateřina Samuelová

Ratatouille

Ratatouille je vynikající zeleninový pokrm pocházející z Francie. Francouzi jsou proslaveni především díky skvělým parfémům a módním trendům, ale ani jejich kuchyně nezůstává pozadu.
19.4.2006, Kateřina Samuelová1

Bazalka

Je rostlinka krásná a aromatická. Jako koření dominuje v jihoevropských kuchyních a zejména rajčatovým a těstovinovým jídlům propůjčuje jedinečnou chuť. Pro své výjimečné aroma je využíváno ve Francii v oblasti parfumerie.
18.4.2006, Kateřina Samuelová

Opečené papriky s balkánským sýrem

Dnes vám již potřetí přinášíme chutný recept z balkánského sýra, tentokrát s opečenými paprikami.
14.4.2006, Kateřina Samuelová2

Balkánský sýr se špenátem

Také dnes pro vás máme připraven vynikající recept z balkánského sýra, tentokrát se zdravým špenátem!
13.4.2006, Kateřina Samuelová
Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček

Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček

Celozrnné obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Zkuste jimi nahradit pečivo, zvláště to z bílé mouky, která je ochuzená o veškeré minerály, vitamíny a vlákninu, kterou zrno obsahuje!
11.4.2006, Zuzana Kobíková1
Recept na jarní PICKLES

Recept na jarní PICKLES

Připravte si zdravý zeleninový pokrm, který je jako stvořený pro jarní období. Příjemně kyselá zeleninová směs podle klasického čínského receptu...
10.4.2006, Doris Danielová
Studená polévka Gazpacho

Studená polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...
7.4.2006, Kateřina Samuelová

Jarní posilující polévka

Recept na "vylepšenou česnečku" - vylepšenou o krupky, brambory a mladé bylinky. Polévka, která vám dodá sílu pro boj s jarní únavou.
7.4.2006, Zuzana Kobíková

Dubnový salát a pomazánka z řeřichy

Recepty na dobrý jarní salát z brambor, ředkviček a vajec, a také na jednoduchou pomazánku, jejichž společným jmenovatelem je ŘEŘICHA!
6.4.2006, Kateřina Samuelová

Velikonoční nádivka

Klasický recept na jídlo, jenž je tradiční součástí velikonočního hodování. Místo v něm mají i čerstvé jarní bylinky...
6.4.2006, Zuzana Kobíková

Řeřicha vám dodá vitamíny!

Po zimě, kdy má tělo nedostatek vitamínů a látek z opravdu čerstvé zeleniny (nemyslíme rajčata trhaná za syrova a zrající pod fólií), je konzumace řeřichy ideálním způsobem, jak si zlepšit imunitní systém a dodat tělu, co přes zimu postrádalo. Řeřicha může sloužit i jako hezká jarní dekorace!
4.4.2006, Kateřina Samuelová
Žampiónová bageta

Žampiónová bageta

Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!
3.4.2006, Kateřina Samuelová
Jak podpořit zdraví pitím čajů v zimě

Jak podpořit zdraví pitím čajů v zimě

Čaj je jedním z nejoblíbenějších nápojů světa. Existují sta a sta druhů čajů a každý má svá pro a proti. Zkusíme si říci, které čaje jsou vhodné či méně vhodné pro pití v zimě a přechodném období před nástupem jara.
27.2.2006, Doris Danielová
Svařáková kuchařka

Svařáková kuchařka

Se svařákem to není jako se svíčkovou, která musí vždycky chutnat stejně, jako od maminky. Tento nápoj nabízí prostor pro vaše kulinářsko-alkoholové fantazie, a je jen na vás, jak budete odvážní...
18.1.2006, Zuzana Kobíková1
Svařené víno podle receptu, který možná neznáte

Svařené víno podle receptu, který možná neznáte

Chladné až mrazivém počasí má jednu výhodu - člověk hledá čím by se zahřál - a tato myšlenka vede přímo ke svařenému vínu. Seznamte se s postupem, díky němuž bude váš svařák lepší než všechny ostatní.
5.1.2006, Zuzana Kobíková