Olivové jednohubky
9.5.2006, Kateřina Samuelová, článek
Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
Můžete si jej udělat pro zpestření svátečního okamžiku či jako jeden z chodů na vašem večírku. Příprava není složitá, ale výsledek překvapivý. Tak hurá do toho!
Z mléka a kvasnic připravíme kvásek. Mouku smícháme s olivovým olejem a čtyřmi decilitry vlažné vody. Osolíme a přidáme sušené bylinky (můžeme použít tři až čtyři lžíce italské směsi). Vše zpracujeme společně s rozpuštěnými kvasnicemi. Směs necháme asi hodinu vykynout, čímž svůj objem zdvojnásobí.
Těsto máme přichystané a nyní k náplni. Do misky vložíme olivy, mandle, tvaroh a lžíci bylinek. Vše rozmixujeme.
Z těsta uděláme asi třicet malých kuliček, ve kterých vytvoříme důlek. Vyskládáme je na olejem vymazaný plech. Důlky plníme rozmixovanou směsí a vše necháme odstát čtvrt hodiny. Pečeme 25 až 30 minut v předehřáté troubě na 180 až 200 stupňů.
Bon apetit!
Ingredience:
- 150 g zelených oliv plněných paprikou
- 150 g mandlí
- 400 g tvarohu
- 600 g celozrnné pšeničné mouky
- 40 g kvasnic
- trocha mléka na kvásek
- olivový olej
- voda
- směs bylinek
- sůl
Z mléka a kvasnic připravíme kvásek. Mouku smícháme s olivovým olejem a čtyřmi decilitry vlažné vody. Osolíme a přidáme sušené bylinky (můžeme použít tři až čtyři lžíce italské směsi). Vše zpracujeme společně s rozpuštěnými kvasnicemi. Směs necháme asi hodinu vykynout, čímž svůj objem zdvojnásobí.
Těsto máme přichystané a nyní k náplni. Do misky vložíme olivy, mandle, tvaroh a lžíci bylinek. Vše rozmixujeme.
Z těsta uděláme asi třicet malých kuliček, ve kterých vytvoříme důlek. Vyskládáme je na olejem vymazaný plech. Důlky plníme rozmixovanou směsí a vše necháme odstát čtvrt hodiny. Pečeme 25 až 30 minut v předehřáté troubě na 180 až 200 stupňů.
Bon apetit!