Polévka z dýně Hokaido
6.10.2006, Jana Pokorná, článek
Dnes vám přinášíme recept na jedinečnou polévku, která svou chutí učaruje nejednoho gurmána…
Ingredience:
- dýně Hokaido (0,5 kg)
- olej
- bazalka
- kari
- sůl
- citrón nebo citrónová šťáva
Dýni omyjeme, ale neloupeme. Zbavíme ji semínek a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmahneme dýni s půl lžičkou kari, podlijeme asi půllitrem vody a dusíme do měkka. Měkké dýňové kostky rozmixujeme, přidáme vodu k docílení požadované hustoty a ještě chvíli povaříme. Podle chuti přidáme sůl a kari. Do odstavené, chladnoucí polévky zamícháme šťávu z půlky citrónu a bazalku.
Foto: Tom Schmucker
Tip: Místo abychom použili citrón, můžeme polévku na talíři ozdobit lžící kysané smetany.
Bon apetit!