Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Rajčata v těstíčku

9.8.2006, Kateřina Samuelová, článek
Dopřejte si chutný rajčatový předkrm, který vám bude závidět nejedna restaurace.

Ingredience:


  • 8-10 rajčat
  • 100 g žampionů z konzervy
  • 40 g eidamu
  • 80 g mouky
  • 30 g másla
  • 1/16 litru mléka
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • rostlinný olej na smažení

Rajčata necháme spařit a opatrně z nich odstraníme slupky. Odřízneme vrchní část a odstraníme semínka. Nyní žampiony podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, pažitkou a přidáme k nim dvě rozšlehaná vejce. Vzniklou směsí naplníme připravená rajčata a přikryjeme je odříznutými vršky.
Nyní si připravíme těstíčko. Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl a nastrouhaný eidam. Rajčata v této směsi buď obalíme, nebo jen namáčíme, dokud není vrstva dostatečná. Dobře nám to půjde, když je nabodneme na špejli. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a usmažíme.

Bon apetit!