Rajčata v těstíčku
9.8.2006, Kateřina Samuelová, článek
Dopřejte si chutný rajčatový předkrm, který vám bude závidět nejedna restaurace.
Ingredience:
- 8-10 rajčat
- 100 g žampionů z konzervy
- 40 g eidamu
- 80 g mouky
- 30 g másla
- 1/16 litru mléka
- 2 vejce
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- pažitka
- rostlinný olej na smažení
Rajčata necháme spařit a opatrně z nich odstraníme slupky. Odřízneme vrchní část a odstraníme semínka. Nyní žampiony podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, pažitkou a přidáme k nim dvě rozšlehaná vejce. Vzniklou směsí naplníme připravená rajčata a přikryjeme je odříznutými vršky.
Nyní si připravíme těstíčko. Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl a nastrouhaný eidam. Rajčata v této směsi buď obalíme, nebo jen namáčíme, dokud není vrstva dostatečná. Dobře nám to půjde, když je nabodneme na špejli. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a usmažíme.
Bon apetit!