Omáčka ze zeleného chřestu
Tentokrát vám přinášíme recept na chutnou chřestovou omáčku s makarony či rýží.
5.6.2006, Zuzana Chromá
Brokolicová polévka se chřestem
Oblíbili jste si recept na brokolicové krokety? Vyzkoušejte nyní bílou brokolicovou polévku s chřestem.
2.6.2006, Zuzana Chromá
Zapékaný chřest s parmazánem
Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.
1.6.2006, Zuzana Chromá
Nivový ovocný salát
Osvěžte se lehkým salátem se skvělou kombinací kompotovaného ovoce a sýra.
30.5.2006, Kateřina Samuelová
Mojito
Nápoj, který s chutí popíjel Ernst Hemingway při pobytech na Staré Havaně. Mojito znáte z baru, proč si jej tedy nepřipravit i doma?
26.5.2006, Relaxuj -REL-
Syrečkové placičky
Máte rádi olomoucké tvarůžky? Nechte se zlákat a ochutnejte syrečkové placičky.
25.5.2006, Kateřina Samuelová
Zvedák imunity
Nikdy nevíte, kdy to přijde. Najednou se cítíte vyčerpaní a váš organismus hůře odolává nachlazení. Zkuste proti tomu zabojovat nápojem ze zeleného čaje, manga a jogurtu!
24.5.2006, Simona Polcarová
Hrušky s lučinou
Vyzkoušejte vynikající kombinaci lehkého tvarohového sýru s hruškami.
19.5.2006, Kateřina Samuelová
Kuskus – chuť orientu
Obrovskou výhodou kuskusu je jeho rychlá a jednoduchá příprava - dobré jídlo připravíte za pět minut:-).
17.5.2006, Zuzana Kobíková
Novinky na vašem talíři
Máte někdy pocit, že se ve vašem jídelníčku opakují s železnou pravidelností těstoviny, rýže, brambory a knedlík? Je čas to změnit...
17.5.2006, Relaxuj -REL-
Jarní bylinkový salát
Zkuste do salátu přidat nasekané kopřivy, pampeliškové listy, pažitku a řeřichu. Tím si doplníme minerály a hlavně železo, na jaře tolik potřebné.
11.5.2006, Simona Grygárková
Domácí medicína z cibule
Objevili jste již nepřeberné léčivé účinky cibule? Trápí vás chřipka, kašel či vysoký tlak? Připravte si doma snadno a rychle léky z cibule.
11.5.2006, Zuzana Chromá
Olivové jednohubky
Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
9.5.2006, Kateřina Samuelová
Čaj z květů šeříku
Právě teď je ten nejvhodnější čas pro degustaci šeříkového čaje.
7.5.2006, Simona Grygárková
Ementálské chuťovky
Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.
4.5.2006, Kateřina Samuelová
Ananas in Blue
Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
28.4.2006, Kateřina Samuelová
Jarní špenát zapečený s tofu
Recept pro milovníky zapékaných jídel - zapečená směs ze špenátu, tofu a ovesných vloček:-).
26.4.2006, Relaxuj -REL-
Ratatouille
Ratatouille je vynikající zeleninový pokrm pocházející z Francie. Francouzi jsou proslaveni především díky skvělým parfémům a módním trendům, ale ani jejich kuchyně nezůstává pozadu.
19.4.2006, Kateřina Samuelová
Balkánský sýr se špenátem
Také dnes pro vás máme připraven vynikající recept z balkánského sýra, tentokrát se zdravým špenátem!
13.4.2006, Kateřina Samuelová
Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček
Celozrnné obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Zkuste jimi nahradit pečivo, zvláště to z bílé mouky, která je ochuzená o veškeré minerály, vitamíny a vlákninu, kterou zrno obsahuje!
11.4.2006, Zuzana Kobíková
Recept na jarní PICKLES
Připravte si zdravý zeleninový pokrm, který je jako stvořený pro jarní období. Příjemně kyselá zeleninová směs podle klasického čínského receptu...
10.4.2006, Doris Danielová
Studená polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...
7.4.2006, Kateřina Samuelová
Dubnový salát a pomazánka z řeřichy
Recepty na dobrý jarní salát z brambor, ředkviček a vajec, a také na jednoduchou pomazánku, jejichž společným jmenovatelem je ŘEŘICHA!
6.4.2006, Kateřina Samuelová
Žampiónová bageta
Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!
3.4.2006, Kateřina Samuelová