Rybízová pochoutka
6.7.2006, Zuzana Chromá, článek
Vyhledáváte v létě raději kyselejší chutě? Přinášíme vám recept na vynikající zmraženou rybízovou pochoutku.
Ingredience:
- 100 g piškotů
- 600 g Gervais nebo jiného smetanového sýra
- 300 g bílého jogurtu
- 200 g moučkového cukru
- 350 g černého rybízu
Formu, která se používá na biskupský chlebíček, vyložíme potravinovou fólií. Dno formy zakryjeme asi polovinou piškotů. Smícháme sýr s jogurtem, cukrem, rybízem a zbylými rozdrcenými piškoty a tuto směs vylijeme do formy. Během hodiny je pochoutka zmrzlá. Po vyndání z mrazáku ponoříme formu do horké vody a vyklopíme obsah na tác.
Na talíři můžeme přizdobit jahodami.
Bon apetit!
Foto: Natalia Guseva