Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Smažené bezové květy

14.6.2006, Zuzana Chromá, článek
Zpestřete si svůj jídelníček chutnou a přitom zdravou manou z černého bezu.

Ingredience:


  • květy černého bezu (celé vrchlíky květu s kouskem stonku)
  • mléko nebo pivo
  • vejce
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

Květy bezu upoutávají pozornost hmyzu, proto je na chvíli namočíme do osolené vody, aby z nich vyplaval hmyz. Květy ještě propláchneme ve vodě a protřepáním usušíme. Nyní si připravíme těstíčko z mléka, popřípadě piva, vajec a mouky a dochutíme solí. Květ chytneme za stopku, namočíme v těstíčku a osmažíme na rozpáleném oleji.



Jako přílohu doporučujeme brambory s tatarkou. Tento recept pochází z Krkonoš, kde se černý bez používá nejen jako léčebný prostředek, ale i z důvodu zpestření stravy.

TIP: Stejným způsobem se mohou smažit i květy akátu.

Bon apetit!