Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Studená polévka Gazpacho

7.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...

Ingredience:


  • 600 g rajčat
  • 2 menší cibule
  • 1 salátová okurka
  • 9 černých oliv
  • stroužek česneku
  • 1dl červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • petrželka
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika mletá

Postup:


Rajčata na vršku nařízneme do tvaru křížku, pak je spaříme několik sekund ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přilijeme víno. Dále dochutíme směsí soli, pepře a cukru. Do rozetřeného česneku smíchaného s paprikou pomalu přiléváme olej a vše rozmixujeme společně s rajčaty a vínem. Nakonec do rozmixované směsi přidáme na malé kousky nakrájenou okurku a nasekané olivy. Gazpacho se vždy dobře vychladí a na talíři posype petrželkou.



Polévka Gazpacho není polévkou ledasjakou. Věřili byste, že právě slova: "Polévka Gazpacho!" by mohla být tím posledním, co v životě vyslovíte? Že chtít polévku Gazpacho horkou vám může zarazit kariérní postup na celý život? Přejeme dobrou chuť! Zkrátka - pokud jste milovníci seriálu Červený trpaslík, patří k vaší stavovské česti si tuto pochoutku alespoň jednou připravit a vzpomenout na Arnolda J. Rimmera! :-) Pro tento případ vám přinášíme i legendární recept na Gazpacho z vesmírné lodi Červený trpaslík.

"© Titulní foto: Arturo Limon | Agency: Dreamstime.com"