Studená polévka Gazpacho
7.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...
Ingredience:
- 600 g rajčat
- 2 menší cibule
- 1 salátová okurka
- 9 černých oliv
- stroužek česneku
- 1dl červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- petrželka
- cukr
- sůl
- pepř
- sladká paprika mletá
Postup:
Rajčata na vršku nařízneme do tvaru křížku, pak je spaříme několik sekund ve vařící vodě, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přilijeme víno. Dále dochutíme směsí soli, pepře a cukru. Do rozetřeného česneku smíchaného s paprikou pomalu přiléváme olej a vše rozmixujeme společně s rajčaty a vínem. Nakonec do rozmixované směsi přidáme na malé kousky nakrájenou okurku a nasekané olivy. Gazpacho se vždy dobře vychladí a na talíři posype petrželkou.
Polévka Gazpacho není polévkou ledasjakou. Věřili byste, že právě slova: "Polévka Gazpacho!" by mohla být tím posledním, co v životě vyslovíte? Že chtít polévku Gazpacho horkou vám může zarazit kariérní postup na celý život? Přejeme dobrou chuť! Zkrátka - pokud jste milovníci seriálu Červený trpaslík, patří k vaší stavovské česti si tuto pochoutku alespoň jednou připravit a vzpomenout na Arnolda J. Rimmera! :-) Pro tento případ vám přinášíme i legendární recept na Gazpacho z vesmírné lodi Červený trpaslík.
"© Titulní foto: Arturo Limon | Agency: Dreamstime.com" |