HILLCOT MERLOT
Vinařství: GRANT BURGE
Oblast: BAROSSA
Údolí: Barossa Valley
Údolí Barossa Valley se nachází v nadmořské výšce 400 metrů nad mořem a je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí v Austrálii.
Daří se zde především modrým odrůdám, ale i bílé odrůdy zde produkují kvalitní révu. Teplé klima s nízkou vlhkostí vzduchu a vydatnými srážkami nabízí vynikající předpoklady pro tělnatá červená vína a dlouhověká bílá.
Hillcot Merlot
- Lehké, suché víno s velmi výraznou vůní připomínající maliny, s nádechem koření a dubu. Citlivější nosy ucítí v pozadí i vanilku.
- Chuť je plná, velmi strukturovaná s dotekem zralých švestek a čokolády. S desetiprocentním přídavkem Cabernetu získává víno jemné třísloviny a dlouhodobost vjemu.
- Barva vína je tmavě rudá.
- Víno dozrává po dobu 15 měsíců v sudech z amerického dubu.
- Pro zkvalitnění aroma a chuti se víno dekantuje.
- Ideální teplota podávání je 18°C. Skladovací kapacita tohoto vína je 6 - 8 roků.
- Víno bylo na světových soutěžích v letech 2000 – 2005 oceněno 1 x zlatou, 2 x stříbrnou a 15x bronzovou medailí.
RECEPT :
Kastelánova zámecká roštěná
- 750 g hovězího roštěnce
- 15 g hladké mouky
- 300 g ananasového kompotu
- 150 g brusinkového kompotu
- 1 lžíce másla
- 100 g jemného kečupu
- 20 ml vývaru
- Sůl, pepř, dle chuti
- Olej
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájený ananas, brusinky, kečup, vývar, prohřejeme a zjemníme máslem. Roštěnky polijeme šťávou a ovocem. Podáváme s smaženými kroketami nebo hranolkami.
Připraveno ve spolupráci s: www.shop-vino.cz