Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Vína Nového světa - Austrálie - HILLCOT MERLOT

25.10.2006, PR článek , článek
Dnes vám představujeme lehké, suché víno s velmi výraznou vůní připomínající maliny, s nádechem koření a dubu. Citlivější nosy ucítí v pozadí i vanilku.

HILLCOT MERLOT


Vinařství: GRANT BURGE
Oblast: BAROSSA
Údolí: Barossa Valley

Údolí Barossa Valley se nachází v nadmořské výšce 400 metrů nad mořem a je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí v Austrálii.



Daří se zde především modrým odrůdám, ale i bílé odrůdy zde produkují kvalitní révu. Teplé klima s nízkou vlhkostí vzduchu a vydatnými srážkami nabízí vynikající předpoklady pro tělnatá červená vína a dlouhověká bílá.


Hillcot Merlot


  • Lehké, suché víno s velmi výraznou vůní připomínající maliny, s nádechem koření a dubu. Citlivější nosy ucítí v pozadí i vanilku.
  • Chuť je plná, velmi strukturovaná s dotekem zralých švestek a čokolády. S desetiprocentním přídavkem Cabernetu získává víno jemné třísloviny a dlouhodobost vjemu.
  • Barva vína je tmavě rudá.
  • Víno dozrává po dobu 15 měsíců v sudech z amerického dubu.
  • Pro zkvalitnění aroma a chuti se víno dekantuje.
  • Ideální teplota podávání je 18°C. Skladovací kapacita tohoto vína je 6 - 8 roků.
  • Víno bylo na světových soutěžích v letech 2000 – 2005 oceněno 1 x zlatou, 2 x stříbrnou a 15x bronzovou medailí.


RECEPT :


Kastelánova zámecká roštěná
  • 750 g hovězího roštěnce
  • 15 g hladké mouky
  • 300 g ananasového kompotu
  • 150 g brusinkového kompotu
  • 1 lžíce másla
  • 100 g jemného kečupu
  • 20 ml vývaru
  • Sůl, pepř, dle chuti
  • Olej

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájený ananas, brusinky, kečup, vývar, prohřejeme a zjemníme máslem. Roštěnky polijeme šťávou a ovocem. Podáváme s smaženými kroketami nebo hranolkami.

Připraveno ve spolupráci s: www.shop-vino.cz