THE HOLY TRINITY – nejsvětější trojice (nemá křesťanský význam)
Vinařství: GRANT BURGE
Oblast: BAROSSA
Údolí: Barossa Valley
Údolí Barossa Valley se nachází v nadmořské výšce 400 m nad mořem a je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí v Austrálii. Daří se zde především modrým odrůdám, ale i bílé odrůdy zde produkují kvalitní révu.
Teplé klíma s nízkou vlchostí vzduchu a vydatnými srážkami nabízí vynikající předpoklady pro tělnatá červená vína a dlouhověká bílá.
THE HOLY TRINITY (GSM) je šesté po sobě jdoucí vydání tohoto velmi kvalitního červeného vína. Stylem se nejvíce podobá Chateaunef-du-Pape .
Nejmladší réva pochází z vinic 50 let starých, ale nejstarší réva pochází z vinic z roku 1890 v oblasti Barossa. Tyto vinice plodí omezené množství velmi kvalitní révy a vína vyrobená z této révy se na celém světě prodávají za vysoké sumy. Réva se sklízí ručně.
THE HOLY TRINITY je kupáž 3 modrých odrůd v poměru 37% Grenache, 36% Shiraz a 27% Mourvedre. Mnoho let trvalo, než výrobce přišel na správný poměr jednotlivých odrůd. Touto kupáží se docílilo vína světových kvalit, s mnohými oceněními.
Víno je lehčí a jemnější než v minulosti. Lehkost a jemnost vínu dodává Grenache. Vůni, chuť a barvu dodávají vínu zbývající odrůdy révy – Shiraz a Mourvedre.
Bohaté víno s ovocným aroma a jemným nádechem francouzského dubu. Z vína je možné cítit maliny a moruše.
Je to suché, červené víno, které díky tříslovinám Mourvedre má delší příjemný odchod. Díky prodlouženému ležení na slupkách po kvašení má víno bohatou, strukturovanou a komplexní chuť.
Barva vína je tmavě rudá.
Pro zkvalitnění aroma a chuti se víno dekantuje.
Ideální teplota podávání je 18°C. Skladovací kapacita tohoto vína je 10 a více roků.
Toto víno je vhodné k červeným masům, husím a kuřecím játrům a jelenímu masu.
Steaky jemně promačkáme klouby prstů den před grilováním a vetřeme do nich směs z olivového oleje, rozmačkaného česneku a steak koření. Grilujme na rozpáleném grilu dle chuti. Dosolení a opepření necháme až nakonec.
Jako přílohu můžeme použít pečený brambor s pažitkovým tvarohem.
Brambory důkladně omyjeme, podélně nařízneme, osolíme a do řezu dáme trochu másla. Zabalíme do alobalu a dáme péci na gril, měkkost vyzkoušíme píchnutím vidličky Mezitím si připravíme tvarohovou směs, kterou vyrobíme smícháním tvarohu s hrstí pažitky, utřenými stroužky česneku, solí a pepřem. Vzniklou směsí naplníme lehce vychladlé upečené brambory a podáváme s hovězím steakem.
Brambory se dělají mnohem déle než steaky, jejich přípravu urychlíme buď tím, že si brambory ve slupce krátce předvaříme nebo vybereme brambory menší velikosti…
Připraveno ve spolupráci s: www.shop-vino.cz
Vinařství: GRANT BURGE
Oblast: BAROSSA
Údolí: Barossa Valley
Údolí Barossa Valley se nachází v nadmořské výšce 400 m nad mořem a je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí v Austrálii. Daří se zde především modrým odrůdám, ale i bílé odrůdy zde produkují kvalitní révu.
Teplé klíma s nízkou vlchostí vzduchu a vydatnými srážkami nabízí vynikající předpoklady pro tělnatá červená vína a dlouhověká bílá.
THE HOLY TRINITY (GSM) je šesté po sobě jdoucí vydání tohoto velmi kvalitního červeného vína. Stylem se nejvíce podobá Chateaunef-du-Pape .
Nejmladší réva pochází z vinic 50 let starých, ale nejstarší réva pochází z vinic z roku 1890 v oblasti Barossa. Tyto vinice plodí omezené množství velmi kvalitní révy a vína vyrobená z této révy se na celém světě prodávají za vysoké sumy. Réva se sklízí ručně.
THE HOLY TRINITY je kupáž 3 modrých odrůd v poměru 37% Grenache, 36% Shiraz a 27% Mourvedre. Mnoho let trvalo, než výrobce přišel na správný poměr jednotlivých odrůd. Touto kupáží se docílilo vína světových kvalit, s mnohými oceněními.
Víno je lehčí a jemnější než v minulosti. Lehkost a jemnost vínu dodává Grenache. Vůni, chuť a barvu dodávají vínu zbývající odrůdy révy – Shiraz a Mourvedre.
Aroma:
Bohaté víno s ovocným aroma a jemným nádechem francouzského dubu. Z vína je možné cítit maliny a moruše.
Chuť:
Je to suché, červené víno, které díky tříslovinám Mourvedre má delší příjemný odchod. Díky prodlouženému ležení na slupkách po kvašení má víno bohatou, strukturovanou a komplexní chuť.
Barva vína je tmavě rudá.
Pro zkvalitnění aroma a chuti se víno dekantuje.
Ideální teplota podávání je 18°C. Skladovací kapacita tohoto vína je 10 a více roků.
Toto víno je vhodné k červeným masům, husím a kuřecím játrům a jelenímu masu.
Recept k vínu: Hovězí steak s pečenými brambory
- 2 ks hovězí ho steaku
- 1 lžička koření na steak
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- máslo
Steaky jemně promačkáme klouby prstů den před grilováním a vetřeme do nich směs z olivového oleje, rozmačkaného česneku a steak koření. Grilujme na rozpáleném grilu dle chuti. Dosolení a opepření necháme až nakonec.
Jako přílohu můžeme použít pečený brambor s pažitkovým tvarohem.
Ingredience pro dvě porce:
- 4 brambory
- 200 g měkkého tvarohu
- pažitka
- 1 - 2 stroužky česneku
- máslo
Brambory důkladně omyjeme, podélně nařízneme, osolíme a do řezu dáme trochu másla. Zabalíme do alobalu a dáme péci na gril, měkkost vyzkoušíme píchnutím vidličky Mezitím si připravíme tvarohovou směs, kterou vyrobíme smícháním tvarohu s hrstí pažitky, utřenými stroužky česneku, solí a pepřem. Vzniklou směsí naplníme lehce vychladlé upečené brambory a podáváme s hovězím steakem.
Brambory se dělají mnohem déle než steaky, jejich přípravu urychlíme buď tím, že si brambory ve slupce krátce předvaříme nebo vybereme brambory menší velikosti…
Připraveno ve spolupráci s: www.shop-vino.cz