Víno Kraft Savignon Blanc
Vinařství : GRANT BURGE
Oblast : BAROSSA
Dovoz vín z oblastí zvaných Nový svět – Austrálie, Nový Zéland a Chile - je jedním z nejrychleji se rozvíjejících obchodů světa.
Vinařství Grant Burge bylo založeno v roce 1988, ale historie tohoto vinařství sahá až to roku 1855. V tomto roce se do Austrálie přistěhoval prapraděd Granta Burga, John Burge a založil první vinice.
Kraft Savignon Blanc
- Suché bílé víno s květinovým aroma, doplněné vůní tropického ovoce.
- Jemná chuť tropického ovoce dává vínu velmi svěží charakter.
- Ideální teplota podávání je 10 - 12 °C. Doporučené skladování 2 – 3 roky.
- Vinná réva pro výrobu tohoto vína byla vypěstována v oblasti Tanunda na vinici nazvané Val Kraft's.
- Tropickou chuť dodává vínu část révy, která pochází z Adelaide Hills a Edan Valley.
- Víno bylo sedmkrát oceněno bronzovou medailí na světových soutěžích v letech 2001 - 2005.
Chcete-li věnovat večer kulinářskému umění a u toho vychutnávat toto víno, doporučujeme vám následující recept:
Těstoviny s kuřecím masem a arašidy
350 g těstovin, 350 g kuřecího masa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce solamylu, 4 lžíce oloupaných arašidů, 1 lžička medu, 2 vejce, špetka mletého zázvoru, olivový dle potřeby, špetka tymiánu.
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, přidáme rozšlehané vejce se solamylem a promícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Na rozpáleném oleji dusíme nakrájené kuřecí maso asi 5 minut, přidáme arašídy, sójovou omáčku, med, tymián, zázvor a dusíme 3 minuty. Uvařené těstoviny promícháme s připravenou směsí a podáváme.
Recept je určen pro 4 osoby.
www.shop-vino.cz