Žampiónová bageta
3.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!
Ingredience:
15g másla, 2 nalisované stroužky česneku, pažitka na posypání, 5 lžiček bílého vína, sůl, pepř, 350g nakrájených žampionů, 3 rajčata, rozpůlená bageta.
Na pánvi rozpustíme máslo, dáme do něj česnek a krátce osmahneme dozlatova. Přidáme žampióny, víno. Osolíme, opepříme. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme na mírném plameni podusit asi 15 minut.
Bagetu můžeme mezitím lehce nahřát v troubě nebo v mikrovlnce.
Podušenou směs vložíme na bagetu, poklademe plátky rajčat a posypeme pažitkou.
Vzhledem k tomu, že příprava netrvá dlouho, hodí se tento pokrm především k večeři. Doporučuji k němu popíjet i zbylé bílé víno.
Bon apetit!