Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Žampiónová bageta

3.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!

Ingredience:


15g másla, 2 nalisované stroužky česneku, pažitka na posypání, 5 lžiček bílého vína, sůl, pepř, 350g nakrájených žampionů, 3 rajčata, rozpůlená bageta.

Na pánvi rozpustíme máslo, dáme do něj česnek a krátce osmahneme dozlatova. Přidáme žampióny, víno. Osolíme, opepříme. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme na mírném plameni podusit asi 15 minut.

Bagetu můžeme mezitím lehce nahřát v troubě nebo v mikrovlnce.

Podušenou směs vložíme na bagetu, poklademe plátky rajčat a posypeme pažitkou.

Vzhledem k tomu, že příprava netrvá dlouho, hodí se tento pokrm především k večeři. Doporučuji k němu popíjet i zbylé bílé víno.

Bon apetit!