Zapékaný chřest s parmazánem
1.6.2006, Zuzana Chromá, článek
Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.
Ingredience:
- 110 g bílého nebo zeleného chřestu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 20 dkg parmazánu
- 2 citrony
Nejdříve odkrojíme spodní dřevnatou část chřestu. Nakrájíme jej na plátky a skládáme je v jedné vrstvě na plech. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut do křupavě měkka. Nakonec plátky chřestu posypeme sýrem a dáme na chvíli zapéct. Podáváme s na půlměsíčky nakrájeným citrónem.
Bon apetit!