Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Zapékaný chřest s parmazánem

1.6.2006, Zuzana Chromá, článek
Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.

Ingredience:


  • 110 g bílého nebo zeleného chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 20 dkg parmazánu
  • 2 citrony

Nejdříve odkrojíme spodní dřevnatou část chřestu. Nakrájíme jej na plátky a skládáme je v jedné vrstvě na plech. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut do křupavě měkka. Nakonec plátky chřestu posypeme sýrem a dáme na chvíli zapéct. Podáváme s na půlměsíčky nakrájeným citrónem.

Bon apetit!